top of page

TINA KOLDING

Tina arbejder fra sit atelier i Sønderho på Fanø, hvor hun finder ro og inspiration til fordybelse.

Her drages hun af landskabets uendelighed og evige vekslen, og lader sig inspirere af linjerne i horisonten og Vadehavets helt unikke vekslen mellem høj- og lavvande.

 

På Fanø er der højt til himlen, og lyset forærer kunstneren en farvesymfoni på paletten at arbejde videre med i sine levende oliemalerier.

 

Et motiv bliver for kunstneren interessant, når kontraster, komposition og farvesammensætning fanger øjet. Det kan være i mødet mellem lys og mørke i horisonten, eller når vindhekse og bylter, driver i land ved lavvande, og ud igen i det uendelige hav ved højvande.

 

Tina Kolding indfanger magiske øjeblikke og ren naturpoesi, når lyset til eksempel bryder igennem himlens hvælving ud over marskens flagrende strå. Eller når hvide skumsprøjtsbølger åbenbares i det mørke hav, der til evig tid ånder ind og ud i lange træk mod strandbredden.

 

Kunstneren lader sig henføre i momentet, og fortaber sig i naturens alt og intet, hvilket kommer til udtryk i hendes stemningsmættede og fortættede landskabsbilleder. Her slipper hun grebet, og lader tiden stå stille.

  

I kunsten finder Tina fred med sig selv og livet.

 

Tatjana Schantz Johnsson

Tina Kolding skitsetegning
Fanøkunstner Tina Kolding

Striber af sandrevler, vand, fugle og lys malet i sarte, flimrende farver, så man efter at have set malerierne og derefter går en tur i Vadehavet, ser, at det er sådan det er, og omvendt: billederne har en tidløshed over sig, som vi, der bor ved Vadehavet aldrig kan få nok af           

Elene Nielsen

Foto TS-ART
bottom of page