top of page

UDSTILLINGER 

Jeg inviterer hen over året en række kunstnere til at udstille deres værker i Galleriet

Rigmor Ceramics

15.juni - 3.august

Rigmor Ceramics gæsteudstiller i galleriet hen over sommeren.

 Selvlært kunstner siden 2019  

Kunstskole i Dubai i 21/22

Rigmor har altid haft en drøm om at leve af kunsten og har derfor arbejdet selvstændigt på forskellige værksteder.

 

I dag befinder hun sig på Fanø i sit eget værksted i de smalle gader i Nordby. Rigmor eksperimenterer med forskellige teknikker og alle hendes værker er unika og lavet med stor passion, hvor Vesterhavet suser og fuglene kvidrer.

Rigmor Ceramics

IMG_6628_edited.jpg
  • Instagram

FANØ STRIK 2024

den 12.-15.september

EvaC-Art = SLOW art

Korssting, fladsting, knudesting og frie sting er min passion.

Stingene sætter jeg i historiske gamle udklip fra bøger og blade fra 30’erne, 40’erne og 50’erne. Det tager tid at brodere, og jeg elsker denne langsomhed. Med mit kunsthåndværk gør jeg op med den flygtige hverdag præget af effektivitet, hastighed og tidsoptimering. I stedet søger jeg langsomhed og fordybelse med detaljeret broderi i skønne historiske billeder fundet på lofter og i glemte skuffer.


Jeg er autodidakt kunsthåndværker med broderi. Jeg broderer i papir med inspiration fra gamle broderibøger, youtube og fri fantasi. Kompositionen i mine værker balancerer mellem det præcise broderi og de skrøbelige udklip eller det tilfældigt afrevne papir præget af glemsel. Med sin kulørte farveskala og stoflige struktur tilfører sytråden et moderne og overraskende modspil til de gamle sort/hvide motiver.

 

Man får lyst til at røre og tjekke, om det virkelig er broderi, eller om øjet bliver snydt. 


Gennem mine billeder fortæller jeg historier eller laver 'historieforfalskning'. Helt bogstaveligt trækker jeg med broderiet tråde fra fortid til nutid, hvor jeg betragter historiens gang og kommenterer den fra en nutidig vinkel: Moderne graffiti broderet på gamle togvogne, broderede tatoveringer på 50’er kvinder eller grøntsager i hænderne på de kongelige. En æstetisk sammensmeltning af før og nu formidlet med tråd.

Alt er håndarbejde. 

se mere om EvaC-Art

  • Instagram
IMG_0849.jpeg

FANØ STRIK 2024

den 12.-15.september

Stine Leth

Knitted Paintings

`reflections of randomness´

Stine Leth, 1979, Aarhus, Danmark
Selvlært strikningskunstnerstrikkekunster, med en baggrund på Aarhus Kunstakademi.

Arbejder med garn i skulpturer, tredimensionelle ‘malerier’ og vægdekorationer. 
Objekter der står, objekter der hænger. Former der er frataget deres funktion. Sære kompositioner og kombinationer af strik.

Materialet er garn med forskellig tekstur, tykkelse og stoflighed. Arbejderne udvikler sig i forhold til de forskellige materialers muligheder, og til de reaktioner og ideer der opstår i processen.

Et andet centralt element er farven. Her er ingen smålig skelen, alle farver er i brug i et samspil, der vidner om stor sans for dens muligheder. Objekterne opstår som små koloristiske helheder.

De små klumpede skulpturer eller underlige hængende objekter, er både konkrete, svævende og naive. De udstråler optimisme, humor og menneskelighed. Det lykkedes at få farve og materiale til at arbejde sammen og give formen kvalitet.

Den legende tilgang og den humoristiske vinkel gør at man bliver berørt og glad af at stifte bekendtskab med Stine Leths værker.

Billederne er håndstrikket i ét stykke og  skabt ud fra et dogmeprincip, et tilfældighedsprincip-  hvor mit næste farvevalg kun måtte ske, ved i blinde at gribe ned i en kurv med blandet garn. Og så integrere farven i det strikkede emne - det blev et velkommen til tilfældige farvesammensætninger og et overraskende resultat for mig selv som ellers tænker utrolig meget over hvilke farver som sættes sammen.

  • Instagram
susan (2).jpg

SOBway´s Art by Susan

juni 2025

Skulpturer i stentøj og porcelæn

læs mere om Susan 

  • Instagram

Tidligere Gæsteudstillere i Galleriet

Påskeudstilling 2024

TS-ART

December 2023

Linda Rubin

Fanø Strik 2023

Kenneth Rasmussen

Sommer 2023

Klaus Rubin

Påskeudstilling

Iben Holm Kongsbak

 

Fanø Strik 2022

EvaC-Art og Stine Leth

 

Påskeudstilling

Tina Sørensen 

Skulptur

Dieter Nohns

bottom of page